"Nyisd ki az ólajtót!
Figyelj!
Emeld meg a farkánál fogva!
Kapd ki a hátsó lábát!
[Mostarcsaderőssen, mingyárúg!]"
azoknak, akiknek ismerősen csengnek ezek a mondatok és azoknak, akiknek nem:
Disznótoros kicsit másképp
Végy egy nagy levegőt (este 10-kor, hisz előbb nem is érdemes nekilátni), majd egy-egy karika véres és májas hurkát, egy karika kolbászt (a hagyományörzők ezeket megtalálják a kóstolóban, a többiek megveszik a mindig mosolygós, legalább mázsa feletti hentesnél).
Keríts egy akkora teflonozott serpenyőt, amelyiknek a disznótoros betölti az alját, futtass meg benne egy kis zsiradékot, majd tedd bele a karikákat.
Ja, gyújtsd be a gázt, egyébként nem megy.
Hogy ne árválkodjon ott a jó kis kolbász-hurka páros, dobj hozzá néhány karika vöröshagymát (nem kell olyan mértani pontossággal felvagdosni, ahogy Apám mondaná: "Nem fogunk nyúlra lőni vele").
Mehet hozzá mág két alma cikkekre szelve (de előtte szedd ki a magházát, ez a mániám), 3 répa és 1 gyökérzöldség (fehérrépa), megmosva és hosszában hasábokra vágva.
Ez idáig nem bonyolult, csak egymás hegyére hátára kell dobálni a hozzávalókat. Kásőbb sem lesz bonyolultabb.
Önts a hurka-kolbász-vitaminkavalkád (ha a csajod is eszik, a vitaminkavalkád szót hangsúlyozd, ne a hurka-kolbászt!) alá egy pohár(2 dl) vizet és fedővel takard le.
Süsd így kb. 15 percig, ha elforrt a víz, fordítsd meg a cuccot. Újabb 5 perc és ehettek.