HTML

Kóborlás a gasztronómiában

Fiatal. Sokoldalú. Szakács-Borász-Sommelier. Szenvedélyesen szereti a munkáját. Borokat terel és imád élni. Te hinnél neki? Szakácskönyv? Élménybeszámoló? Borbúvárkodás? Ételek és italok, bor, sajt, miegymás? Szerinted?

Friss topikok

Linkblog

Kőrözöttel töltött paprika - alap felszereltségű szerelemgyermek

2008.01.15. 09:36 :: kóBORló

"Hja-haaa-jj, Mackó, úgy ennék most egy kis kőrözöttet..."
Ezzel a hatalmas sóhajjal kezdődött.
Folytatódott a pont méretes keverőtállal. Aztán belehajigáltam a két csomag tehéntúrót, az apróra(fontos!Nem, a félbevágott hagymafej az nem elég apró, sőt előtte meg is kell pucolni.) két közepes fej hagymát.

És jöhetnek a fűszerek: őrölt kömény mag, fokhagyma, gyönyörű színű, őrölt fűszerpaprika - csemege(sárkányoknak lehet csípős is).Ha már megbarnult a paprika(oxidálódott) akkor csak az íze végett használjuk és némi pírnek ajánlom a pirosaranyat(ez igen hatékony színpótló) és .

Keverjük össze alaposan. Kóstoluk meg! Jó ha töményebb, hiszen most jön a tejföl, amely hígítja és egyneműsíti a kőrözöttünket.
A tejföllel bánjunk óvatosan: mokány töltelék kell a paprikába, ki ne folyjon!

Szép, hosszúkás paprikákat válasszunk(amikor ezt olvassuk a bolt polcán "TV paprika", akkor megérkeztünk). Otthon mossuk meg őket! Én ki szoktam tépni a "csumáját" (mint a töltött paprikánál), kiveregetem belőle a magokat és kiskanállal nyomathatjuk bele az anyagot.
Néha roppant elszántságot mutatva arcunkon, határozott, mozdulatokkal, kis hatásszünetekkel paskoljuk meg
paprikánk alját: tömörítjük az beltartalmat a csücskéig!
Rövid 6-8 percre mélyhűtőben fagyasztjuk.
Végül centisre karikázva vagy hosszában félbe vágva tálaljuk a "versenyképes" hidegkonyhai ajánlatok állandó szerelemgyermekét.
És nem marad el az elismerés sem("... hu-húú, Mackó, Nagy Vagy, ezt tényleg Te csináltad?! ...")

Szólj hozzá!

Címkék: saláta magyaros könnyedebb stílus

A bejegyzés trackback címe:

https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr70298020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása