HTML

Kóborlás a gasztronómiában

Fiatal. Sokoldalú. Szakács-Borász-Sommelier. Szenvedélyesen szereti a munkáját. Borokat terel és imád élni. Te hinnél neki? Szakácskönyv? Élménybeszámoló? Borbúvárkodás? Ételek és italok, bor, sajt, miegymás? Szerinted?

Friss topikok

Linkblog

KABAR Saláta, avagy vanília pörkölt után szabadon

2008.03.02. 11:14 :: kóBORló

Miután az első néhány pohár T10 könnyedén, csupa zamatorgiában lecsúszott, esetleg mi magunk is hódoltunk a bűbájos női szépségnek, ránk fér némi harapnivaló.

Kötényt öltünk, mert az nekünk jól áll, különösen egy garbó-farmer-szép cipő lezser  eleganciájában. Nyugalom, nem divatblog vagyunk, de szofisztikált, csajozós borról van szó, tehát adjuk meg a szerelmes női szemnek is ami jár! (mellesleg baromira pattog a vajon a nedves kínai kel, ha nem csepegtetjük le mosás után, és mindent beterít).

Mert, hogy a kínai kelt csíkokra vágjuk, kevés vajon, kis sóval megfonnyasztjuk, a spájzpadlón hagyjuk kihülni az edényében. A Hegyaljai minerális ízjegyek ordítanak valami  kesernyés kiegészítőért. Az egres volna a tuti, sajátos savanykás zamatával de még nem érik, így hát kevés radicchiot csíkozunk fel. Egy nagy üvegtálat félig  tépkedünk jégsaláta levéllel. Hagyományos fehér, házikenyérből kockázunk és pirítunk kis krutonokat.

Minden kész: összeállítjuk az ízharmóniát.

A jégsaláta befogadóképességét egy valóban visszafogott "rossz magyar szokás szerinti"  cukor-ecet-só-kevés víz öntettel adjuk meg. Erre öntjük rá a radicchio és a kihült, fonnyasztott kínai kel vajjal  lágyított keser-édes együttesét. Látványos mozulatokkal, nőideálunkat igézőn nézve,  összekeverjük (a salátát). Rászórjuk a krutont ÉS most jön a csimborasszó: fehér  szarvasgomba olajjal lehelletnyit hintünk rá, még kettőt forgatunk a salátán és kész!

A borból újra töltünk és tálalás helyett egy tálból "Kabarozunk": szánkat a gasztronómiai gyönyör járja át...

(ha tartalmasabbra vágyunk, feldobhatjuk sült sertésszűz csíkokkal, akár komplett vacsora vagy ebéd-előként is )

Szólj hozzá!

Címkék: saláta fehér tokaj bor könnyedebb stílus

A bejegyzés trackback címe:

https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr25361690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása