HTML

Kóborlás a gasztronómiában

Fiatal. Sokoldalú. Szakács-Borász-Sommelier. Szenvedélyesen szereti a munkáját. Borokat terel és imád élni. Te hinnél neki? Szakácskönyv? Élménybeszámoló? Borbúvárkodás? Ételek és italok, bor, sajt, miegymás? Szerinted?

Friss topikok

Linkblog

Disznótoros kicsit másképp

2007.12.17. 16:13 :: kóBORló

"Nyisd ki az ólajtót!
Figyelj!
Emeld meg a farkánál fogva!
Kapd ki a hátsó lábát!
[Mostarcsaderőssen, mingyárúg!]"

azoknak, akiknek ismerősen csengnek ezek a mondatok és azoknak, akiknek nem:

Disznótoros kicsit másképp

Végy egy nagy levegőt (este 10-kor, hisz előbb nem is érdemes nekilátni), majd egy-egy karika véres és májas hurkát, egy karika kolbászt (a hagyományörzők ezeket megtalálják a kóstolóban, a többiek megveszik a mindig mosolygós, legalább mázsa feletti hentesnél).

Keríts egy akkora teflonozott serpenyőt, amelyiknek a disznótoros betölti az alját, futtass meg benne egy kis zsiradékot, majd tedd bele a karikákat.

Ja, gyújtsd be a gázt, egyébként nem megy.

Hogy ne árválkodjon ott a jó kis kolbász-hurka páros, dobj hozzá néhány karika vöröshagymát (nem kell olyan mértani pontossággal felvagdosni, ahogy Apám mondaná: "Nem fogunk nyúlra lőni vele").

Mehet hozzá mág két alma cikkekre szelve (de előtte szedd ki a magházát, ez a mániám), 3 répa és 1  gyökérzöldség (fehérrépa), megmosva és hosszában hasábokra vágva.

Ez idáig nem bonyolult, csak egymás hegyére hátára kell dobálni a hozzávalókat. Kásőbb sem lesz bonyolultabb.

Önts a hurka-kolbász-vitaminkavalkád (ha a csajod is eszik, a vitaminkavalkád szót hangsúlyozd, ne a hurka-kolbászt!) alá egy pohár(2 dl) vizet és fedővel takard le.
Süsd így kb. 15 percig, ha elforrt a víz, fordítsd meg a cuccot. Újabb 5 perc és ehettek.

Szólj hozzá!

Címkék: hús magyaros párolt zöldség vitamin:)

A bejegyzés trackback címe:

https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr58267056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása