Miután az első néhány pohár T10 könnyedén, csupa zamatorgiában lecsúszott, esetleg mi magunk is hódoltunk a bűbájos női szépségnek, ránk fér némi harapnivaló.
Kötényt öltünk, mert az nekünk jól áll, különösen egy garbó-farmer-szép cipő lezser eleganciájában. Nyugalom, nem divatblog vagyunk, de szofisztikált, csajozós borról van szó, tehát adjuk meg a szerelmes női szemnek is ami jár! (mellesleg baromira pattog a vajon a nedves kínai kel, ha nem csepegtetjük le mosás után, és mindent beterít).
Mert, hogy a kínai kelt csíkokra vágjuk, kevés vajon, kis sóval megfonnyasztjuk, a spájzpadlón hagyjuk kihülni az edényében. A Hegyaljai minerális ízjegyek ordítanak valami kesernyés kiegészítőért. Az egres volna a tuti, sajátos savanykás zamatával de még nem érik, így hát kevés radicchiot csíkozunk fel. Egy nagy üvegtálat félig tépkedünk jégsaláta levéllel. Hagyományos fehér, házikenyérből kockázunk és pirítunk kis krutonokat.
Minden kész: összeállítjuk az ízharmóniát.
A jégsaláta befogadóképességét egy valóban visszafogott "rossz magyar szokás szerinti" cukor-ecet-só-kevés víz öntettel adjuk meg. Erre öntjük rá a radicchio és a kihült, fonnyasztott kínai kel vajjal lágyított keser-édes együttesét. Látványos mozulatokkal, nőideálunkat igézőn nézve, összekeverjük (a salátát). Rászórjuk a krutont ÉS most jön a csimborasszó: fehér szarvasgomba olajjal lehelletnyit hintünk rá, még kettőt forgatunk a salátán és kész!
A borból újra töltünk és tálalás helyett egy tálból "Kabarozunk": szánkat a gasztronómiai gyönyör járja át...
(ha tartalmasabbra vágyunk, feldobhatjuk sült sertésszűz csíkokkal, akár komplett vacsora vagy ebéd-előként is )
KABAR Saláta, avagy vanília pörkölt után szabadon
2008.03.02. 11:14 :: kóBORló
Szólj hozzá!
Címkék: saláta fehér tokaj bor könnyedebb stílus
A bejegyzés trackback címe:
https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr93361690
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.