HTML

Kóborlás a gasztronómiában

Fiatal. Sokoldalú. Szakács-Borász-Sommelier. Szenvedélyesen szereti a munkáját. Borokat terel és imád élni. Te hinnél neki? Szakácskönyv? Élménybeszámoló? Borbúvárkodás? Ételek és italok, bor, sajt, miegymás? Szerinted?

Friss topikok

Linkblog

Az "egy pöttyös" a Szomolyai Remetétől

2008.03.05. 22:36 :: kóBORló

Nincs rajta cimke, nem szerepel katalógusban, nem eladó.
Viszont van:
 - benne dugó;
 - a dugón egy pötty filctollal rajzolva (ez a kód);
 - egy jó értelemben megszállott, táltos, erdész-borász ember;
 - alázat a természet és a bor iránt;
 - egy hideg pince (kőbe vájt, hagyományos);
 - türelem. Meg idő,  sok idő. Mindennek a maga ideje és a helye.
A palackban pedig egy Cabernet sauvignon, a 2000. évből (a kód megfejtése).
"Átlagon felüli minőség, ez egyértelmű. Nagyon jól beérett alapanyagból van... túlérett, talán töppedt szemekből."  - mondta egy komoly szakember erre a borra "vakon".
Ez a bor a természetben lett borrá régiesen. Nélkülözi a mai faxnikat, újkori fejlesztéseket, vívmányokat.
Vaskos, veretes anyag szépen kimívelve.
Fogyasztásának elengedhetetlen kellékei:

      - egy kényelmes karosszék,

      - egy nyugodt, elmélázós este,

      - egy rendes pohár, amolyan "padlóváza".

2 komment

Címkék: vörös eger bor

A bejegyzés trackback címe:

https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr39367583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andizoli · http://maitre.blog.hu/ 2008.12.24. 13:19:58

Helló! Régóta nem posztoltál. Ugye nem adtad fel?

kóBORló · www.koborlo.blog.hu 2008.12.27. 12:52:53

@andizoli: Szia! Mondjuk úgy szünetet tartottam. Sok minden megváltozott. Alapjaiban.