Megmaradt az oldalas.
És mi szabadulnánk az ünnepek alatt sunyin ránk kúszott kilóktól.
Leszaladunk hát a sarki zöldségeshez, egy szép fej jégsalátáért, amit hazaérve leveleire szedünk és megmosunk.
Otthon egy nagyobb tálban(hogy beleférjen az egész saláta)) öszekeverünk balzsamecetet citromlevet, mustárt, édesítőszert, sót és beletépkedjük az enyhén vizes salátalaveleket, úgy, hogy nekünk az jó legyen!
Már csak a maradék sült oldalasból kell kiszednünk a csontokat és végtelenül elegáns nagyjából szemre is tetszetős méretű csíkokra vágjuk fel. Ráborítjuk a salátára, összekeverjük kellő alapossággal. A tuti egészségguruknak meg annyit elég odavetnünk, hogy az oldalason remegő áttetsző réteg, az a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához kell.
Egy jó pohár szénsavmentes ásványvíz jól fog esni rá!
(Utána meg bedönthetünk egy laza rizling fröccsöt, csak a rend kedvéért.)
És mi szabadulnánk az ünnepek alatt sunyin ránk kúszott kilóktól.
Leszaladunk hát a sarki zöldségeshez, egy szép fej jégsalátáért, amit hazaérve leveleire szedünk és megmosunk.
Otthon egy nagyobb tálban(hogy beleférjen az egész saláta)) öszekeverünk balzsamecetet citromlevet, mustárt, édesítőszert, sót és beletépkedjük az enyhén vizes salátalaveleket, úgy, hogy nekünk az jó legyen!
Már csak a maradék sült oldalasból kell kiszednünk a csontokat és végtelenül elegáns nagyjából szemre is tetszetős méretű csíkokra vágjuk fel. Ráborítjuk a salátára, összekeverjük kellő alapossággal. A tuti egészségguruknak meg annyit elég odavetnünk, hogy az oldalason remegő áttetsző réteg, az a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához kell.
Egy jó pohár szénsavmentes ásványvíz jól fog esni rá!
(Utána meg bedönthetünk egy laza rizling fröccsöt, csak a rend kedvéért.)