... avagy - ékes taljánságot nélkülözve-
[Tollhegytészta, ruganyosan, fogra valón, bolonyaiassan. Sejj!]
ELSŐ LÉPÉS: sóhajts álmaid asszonyának, hogy a főztjére áhitozol, majd ereggy munkába.
MÁSODIK LÉPÉS: érj haza időben és épségben, majd szippants mélyeket a konyha levegőjéből.
HARMADIK LÉPÉS: borulj le az istennőd előtt! Tegyél fel vizet a tésztafőzéshez; sót csak akkor mikor felforrt, hiszen sóval nehezezbben kezd el bugyogni.
Főzz meg benne egy zacskó pennét 'al dente'. Ez annyit tesz, hogy még kemény a tészta, de nem nyers, viszont mokány, ruganyos ha ráharapsz: pont 'fogra való'. Ha Durum lisztből gyúrták, kb 4-5 perc főzés után ilyen lesz, leszűrhetjük.
A leszűrt tésztát Öntsd nyakon a szósszal, ami a 24 órán át főzős, olasz szokással ellentétben "csak" 6 röpke órán át főtt takarékon, kb 6-szor vízzel felöntve(darált sertéshús, paradicsom, zeller, fehérrépa, vöröshagyma, só, oregano és 3 dl vörösbor a jobbik fajtából).
NEGYEDIK LÉPÉS:Keverd össze a szószt a tésztával (a "csizma" lakói szerint csak így jó)! Hevítsd fel, tálald, szórj a tetejére reszelt parmezán sajtot!
Bonts fel egy palack Dolcetto Di Albát Könnyű, száraz, lágy, gyümölcsös vörös bor az északon fekvő Piemonteból, a paradicsomtól savasabb tésztaételek tökéletes kísérője.
ÖTÖDIK LÉPÉS: ... ÉLVEZD a vacsorát és szeresd az isteni Szakácsnőt!
Penne al dente alla Bolognese
2008.01.18. 15:07 :: kóBORló
Szólj hozzá!
Címkék: vörös bor tészta könnyedebb stílus
A bejegyzés trackback címe:
https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr84302257
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.