HTML

Kóborlás a gasztronómiában

Fiatal. Sokoldalú. Szakács-Borász-Sommelier. Szenvedélyesen szereti a munkáját. Borokat terel és imád élni. Te hinnél neki? Szakácskönyv? Élménybeszámoló? Borbúvárkodás? Ételek és italok, bor, sajt, miegymás? Szerinted?

Friss topikok

Linkblog

Penne al dente alla Bolognese

2008.01.18. 15:07 :: kóBORló

... avagy - ékes taljánságot nélkülözve-
[Tollhegytészta, ruganyosan, fogra valón,  bolonyaiassan. Sejj!]

ELSŐ LÉPÉS: sóhajts álmaid asszonyának, hogy a főztjére áhitozol, majd ereggy munkába.

MÁSODIK LÉPÉS:
érj haza időben és épségben, majd szippants mélyeket a konyha levegőjéből.

HARMADIK LÉPÉS:
borulj le az istennőd előtt! Tegyél fel vizet a tésztafőzéshez; sót csak akkor mikor felforrt, hiszen sóval nehezezbben kezd el bugyogni.
Főzz meg benne egy zacskó pennét 'al dente'. Ez annyit tesz, hogy még kemény a tészta, de nem nyers, viszont mokány, ruganyos ha ráharapsz: pont 'fogra való'. Ha Durum lisztből gyúrták, kb 4-5 perc főzés után ilyen lesz, leszűrhetjük.
A leszűrt tésztát Öntsd nyakon a szósszal, ami a 24 órán át főzős, olasz szokással ellentétben "csak" 6 röpke órán át főtt takarékon, kb 6-szor vízzel felöntve(darált sertéshús, paradicsom, zeller, fehérrépa, vöröshagyma, só, oregano és 3 dl vörösbor a jobbik fajtából).

NEGYEDIK LÉPÉS
:
Keverd össze a szószt a tésztával (a "csizma" lakói szerint csak így jó)! Hevítsd fel, tálald, szórj a tetejére reszelt parmezán sajtot!
Bonts fel egy palack Dolcetto Di Albát Könnyű, száraz, lágy, gyümölcsös vörös bor az északon fekvő Piemonteból,  a paradicsomtól savasabb tésztaételek tökéletes kísérője.

ÖTÖDIK LÉPÉS
:
... ÉLVEZD a vacsorát  és szeresd az isteni Szakácsnőt!

Szólj hozzá!

Címkék: vörös bor tészta könnyedebb stílus

A bejegyzés trackback címe:

https://koborlo.blog.hu/api/trackback/id/tr10302257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása