Várj egy napot míg kiolvad, majd kezdj el aggódóan körbenézni, hogy mit is fogsz ebből kihozni, ekkor spontán vedd észre azt a fél kiló lilahagymát a spájzpadlón és kiálts fel örömödben: HEURÉKA!
Fogd a csirkecombot, dörzsöld be sóval, majd fokhagymakrémmel, rendesen nyúlj be a bőre és a hús közé, mintha tölteléket akarnál beletuszkolni; itt is dörzsöld be és önts kevés szójaszószt a bugyorba. Tedd félre, hadd járja át az íz.
Vedd elő a nagy jénait, vajazd ki az alját, hanyagul csapj rá némennyi szójaszószt!
Pucold meg az összes lil6hagymát, vágd félbe, karikázd fel, sportos lendülettel szórd bele a jénaiba! Sózd be(ettől izzad majd a hagyma), önts rá szójaszószt rendesen keverd össze!
Rakd a tetejére a csirkecombokat, önts alá 1,5 dl-t a vörösborból, tedd rá a tetejét a jénaira a és pakold be az előmelegített sütőbe!
Kb 50 percig süsd 160 fokon, vedd le a tetejét, saját levével locsolgatva süsd ropogósra kb. 10 perc alatt. Mindeközben a fölös lé elpárolog a hagymáról és egy lekvár állagú illatos masszává sűrűsödik a cucc.
A borról. Igen csirkéhez alapból fehéret iszunk. Nade bármilyen étel, amiben a lilahagyma és a szójaszósz a domináns, szigggorúan: Vörös.
A maga szöttyedt meggyes aromájával, szép, telt illatával, kerek savaival(figyeljük csak meg, hogyan gurul a torkunkon lefelé!) tökéletes ízharmóniát kerekít a szájban a mi kis kompakt lilahagymalekváros, szójás-fokhagymás csirkecombos gasztronómiai gyönyörünkkel.